De schaatskoorts is losgebarsten en merken slingeren de een na de andere winterse inhaker online. Soms sterk, soms tenenkrommend. Natuurlijk zijn ook deze winter onze ogen extra gericht op Unox. Want als er een merk is dat onlosmakelijk verbonden is met de winter dan is dat Unox wel.

Deze winter pakt Unox uit met haar eigen Schaatsapp die je kunt koppelen aan je Facebook account en die het mogelijk maakt om schaatsfanaten te voorzien van o.a. schaatslocaties en het registreren van eigen tochten.

Zowel de mobiele app als Facebook-pagina voelen lekker Hollands aan. Met een juiste mix van schaatslocaties (o.a. tochten van vrienden, KNSB en kunstijsbanen) en filterfunctie loop je als gebruiker al snel warm voor een koude tocht.

unox-kaart

Een paar klikken verder bij ‘prestaties’ stuiten we op een minpuntje. Met grote rode hoofdletters worden we als gebruiker (belerend) op de verkleumde vingers getikt omdat we volgens Unox nog niet geschaatst hebben. De term ‘prestaties’ vinden we hier dan ook niet helemaal gepast. Gevoelsmatig staat Unox vooral voor gezelligheid en warmte en niet voor harde prestaties.

unox-auw

We hadden het dan ook beter gevonden als de eerste boodschap onder deze tab ons zou aanmoedigen om te gaan schaatsen. Daarnaast wordt het niet helemaal duidelijk waarom je medailles zou moeten of willen winnen.

De schaatskaart van Nederland ziet er goed uit. Vanzelfsprekend zitten hier een paar tochten tussen die niet helemaal lijken te kloppen (‘stukje Klunen’ van Mario, 12 km) maar die vallen in het niet door de goed gevulde overige locaties. Leuk detail is ook dat je op de kaart foto’s terug vindt van verschillende locaties.

unox-foto

Wat ons betreft wakkert Unox de schaatskoorts lekker aan, maar is het ‘prestatie hoekje’ niet helemaal nodig. De app had nog wat extra credits kunnen krijgen als er wat leuke schaatstips in hadden gezeten. De weergave van de temperatuur is daarentegen goed geplaatst.

Slagersoordeel: een smeuïge stamppot met lekkere rookworst, maar zonder appelmoes

Reacties

Tags: , , ,