John de Wolf. Eigenlijk houden we allemaal wel een beetje van hem. Ditzo speelde hier vorig jaar goed op in en wakkerde op ludieke manier het vuurtje tussen 010 en 020 aan. De oud topvoetballer was tot zijn eigen afgrijzen in een Amsterdams ziekenhuis geplaatst en gruwelde daar van zijn uitzicht op de Amsterdam Arena. Het inzetten van voetbalrivaliteit was een gewaagde zet, maar ze sloegen zich er subtiel en met bravoure doorheen.

Deze week komt Ditzo met de opvolger, maar eigenlijk wordt er niets meer dan dezelfde bekende lap vlees geserveerd. Opnieuw zien we John de Wolf in de hoofdrol, die wellicht na inmenging van zijn verzekeringsmaatschappij, in een nieuwe kamer is geplaatst. John kijkt het geheel sceptisch aan, maar zijn hart slaat pas echt over wanneer hij Mister Ajax Sjaak Swart aantreft als overbuurman.

Net als de grap is ook de boodschap in de commercial nog steeds hetzelfde. Met Ditzo zou je wel vrije keus hebben in de zorg, maar wij betwijfelen of voetbalsentiment ook een geldige reden is voor overplaatsing. Dat je als Rotterdammer liever niet in een Amsterdams ziekenhuis ligt kunnen wij om praktische redenen zeker begrijpen en die boodschap was in de eerste commercial ook prima uitgelegd. Overplaatsing omdat je kamergenoot een prominent lid is van een rivaliserende voetbalclub is een beetje ver gezocht en vooral meer van hetzelfde.

De eerste grap was goed, maar dat moet je niet jarenlang willen rekken. Ditzo is van het grappigste jongetje in de klas veranderd in de flauwe oom die tot vervelens toe met dezelfde grap de show probeert te stelen.

Slagersoordeel: Een tweedehands Wolfsbout met hummus.

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

2011 versie

YouTube voorvertoningsafbeelding

Reacties

Tags: , ,