Kaas. Als slagers houden we er van. Met name als plak op een croque-monsieur, of gesmolten op een warme grillworst. Onlangs viel ons oog dan ook op het recente werk van FrieslandCampina: The Circle of Cheese. Een motion video waarin zo’n 1.400 plakken kaas zijn verwerkt om een verhaal over het smeuïge beleg te vertellen.

Waar we zeer goed te spreken zijn over de executie en voice-over van de video, zijn we dat niet over de originaliteit. “Aan de geur van de kaas herkent men de geit”, en dat geldt zeker voor deze video. Al bij de start van de film smaakt dit kaasplankje qua vorm en uitvoering naar het werk van Shugo Tokumaru’s Katachi.

FrieslandCampina

Wat ons betreft heeft FrieslandCampina de boter en kaas hier te dik gesmeerd. Liever zien we de volgende keer dat tijd en energie gestopt worden in een origineel concept. Bijvoorbeeld zoals de kaasfabrikant dit eerder liet zien met ‘The Story Of Milk’. Doordat de twee films zoveel op elkaar lijken rest ons niets anders dan FrieslandCampina door te sturen naar ons Abattoir.

Slagersoordeel: Een kaasfondue met een wel héél bekende smaak.

Reacties

Tags: , ,