Protesteren kan je leren, vraag maar aan het Metropole Orkest. Vanuit de publieke omroep komt nu een nieuwe leerzame les en die gaat over het (averechtse) gebruik van fear-appeals.

De VARA trekt dagelijks miljoenen kijkers, maar gek genoeg zijn ze qua ledenaantal slechts de zevende omroep van ons land. Tijd voor het jaarlijkse rondje moord en brand roepen dus want dit kan zo niet langer. Nog even en de VARA moet op zwart! Dat betekent geen dronken Giel, geen Boer zoekt Vrouw persiflages en geen foute grappen van Paul Witteman meer. Dat wil je niet missen, zo wordt stellig duidelijk gemaakt.

Om dit alles kracht bij te zetten heeft de omroep een cross-mediaal plan de ether in geslingerd. Middels een actiesite, leuke cadeaus en onderstaande tv-commercials worden de eventuele gevolgen (pijnlijk?) duidelijk. De jakhalzen zetten het beeld bij Henk en Ingrid alvast op zwart en wijzen op de website met een beschuldigend vingertje naar de kijker.

In plaats van dit moraliserende geboehoe had de VARA zich beter kunnen richten tot de politiek vanwege het sterk achterhaalde ledensysteem. Daarnaast zagen we liever meer voordelen van een VARA lidmaatschap, in plaats van enkel de loze bedreiging van het ‘op zwart gaan’. Laten we namelijk eerlijk zijn, deze soep wordt echt niet zo heet gegeten. En anders is er altijd nog wel een commerciële omroep die Matthijs, Jeroen en Giel willen oppikken.

Slagersoordeel: Een zwartgeblakerde jakhalsfilet met linksdraaiend melkzuur.

YouTube voorvertoningsafbeelding YouTube voorvertoningsafbeelding

Reacties

Tags: , ,