Vroeger vonden we de Sinterklaascampagnes bijna nog leuker dan de cadeaus zelf. Niet de eerste pepernoten in Augustus brachten onze slagersharten in vervoering, maar de commercials van bijvoorbeeld VerkadeBolletje, Gamma en Albert Heijn.

Dit jaar zagen we helaas maar weinig nieuwe inhakers langskomen. Bol.com heeft zelfs haar (wel erg leuke) commercial uit 2008(!) weer van stal gehaald! Een voordeel natuurlijk voor de merken die wel goed hebben uitgepakt dit jaar en zodoende rechtstreeks door mogen naar onze traiteur.

Telfort – Voordelige Feestdagen
Een van de weinige Decemberinhakers op TV komt van de meest geliefde familie van Nederland. Ook tijdens de feestdagen moeten de gevallen Telfort-miljonairs bezuinigen en dat doen ze met een spot die we waarschijnlijk nog de hele maand voorgeschoteld krijgen. Dit jaar vieren ze Sinter Kerst & Nieuw, want “da’s lekker goedkoop” én “minder schoonfamilie”. De opening: “Van genoeg piek op de bank, naar nog maar één piek in de boom” is lekker catchy en treffend. Telfort is ook dit jaar weer dé verrassing op de reclamemarkt. Chapeau!

YouTube voorvertoningsafbeelding

 

HEMA – Facebook Dobbelspel
HEMA pakt op Facebook uit met het Sint dobbelspel. De kracht van de game zit ‘m in de details, zowel qua copy als in beeld. De cadeauverpakkingen die net (niet) verraden wat erin zit en het nachtjes aftellen maken je op een leuke manier nieuwsgierig. Zonder kinderachtig te worden kun je een eigen schoen kiezen om vervolgens medespelers uit te dagen voor het bekende Sinterklaas dobbelspel. Ook qua vormgeving voelt de game lekker aan en met de overduidelijke cliché objecten (open haard, inpakpapier, pepernoten) is de game op de juiste manier weer typisch HEMA.

 

Jamin – Choco Tweets
Ook de Choco Tweets van Jamin zijn doeltreffend. Op de website van Jamin maak je met je leukste sinterklaasgedicht (in max 140 tekens) kans om je rijmwerkje in chocoladeletters te winnen.  Leuk idee en prima vormgegeven. Wel jammer dat het niet mogelijk is om je tweet direct door te plaatsen op Twitter (en/of Facebook). Hierdoor loopt Jamin behoorlijk wat traffic mis. Deze optie zit pas verscholen in de galerij en dat is toch vreemd als het hoofddoel is om een (Choco) Tweet te maken.

Op pakjesavond zien we vast en zeker nog een paar last minute inhakers langskomen. De leukste zien we graag terug in de comments hieronder!

Slagersoordeel: Een heerlijke banketstaaf met strooizout en notenmix.

Reacties

Tags: , , , , , ,