Als reclameslagers zijn wij vaak kritisch en het online abattoir is al goed gevuld. Toch vinden we gelukkig ook wel eens een lapje waarbij het eigenlijk zonde is dat er een ‘tenminste houdbaar tot’ op zit. 

De Metropole Tweetphony van het Metropole Orkest is zo’n positieve uitzondering waarvan je alleen maar meer wilt proeven. Twitteraars kunnen tot en met morgen (vrijdag 26 oktober) een eigen compositie tweeten via het soepel lopende Tweetphony.nl. Tussen 9:00 en 18:00 zal het ‘grootste professionele pop-, jazz- en lichte muziekorkest ter wereld’ vervolgens de leukste tweets omzetten in een muziekstuk dat door een 52 man sterk orkest wordt afgespeeld. Via de live-stream kan de hele dag worden meegekeken naar de uitvoeringen en de video-opname wordt na het spelen direct naar de Twitterende componist teruggestuurd. Doel van dit alles is om te protesteren tegen de Haagse bezuinigingen waardoor het orkest mogelijk zal moeten verdwijnen. Dit ondanks eerdere beloftes van de minister…

Protestacties zijn vaak zeurderig en eentonig, maar het Metropole Orkest doet haar muzikale naam eer aan. Een goed idee (laten) verzinnen is één ding, het vervolgens ook nog zo strak uitrollen is een tweede. We verwachten niet alleen dat #MPOrkest wel eens heel snel trending kan gaan worden, maar Twitter zal ook overspoeld worden met onbegrijpelijke, maar intrigerende tweets zoals hieronder. Awareness is dus gegarandeerd! Twee duimen omhoog voor deze Oscarwinnaar en een gratis plakje worst voor het bureau achter deze campagne!

Slagersoordeel: Een prachtige parelhoender. Zonde het niet langer houdbaar is!

YouTube voorvertoningsafbeelding

Reacties

Tags: , ,